Veterán járművek

Veterán járművek

Mint kütyübolond, tech függő, miért nem a hitech autókra mozdúl?? Na azt nem biztos, hogy elárulom. Bocs itt jó sok kódot, rövidtést fogok használ, csak autóbuzik fogják érteni..

Az egész őrület, adósimlizéssel kezdődött..
mint fiatal belvárosi autót venni, még nem is lett volna gond, viszont a biztosítás horror lett volna, ha nem találom meg a kiskaput.. előminősített fiatal veteránnal lehetett annó kedvezményes biztosítást kötni. és a W123 300D-re évente fizettem 20.000-et míg elötte a fiestára negyed évente 37-et..
Szóval csak  veterán korút vettem, használtam, elfogyott jött a kövi..
Vágytam egy patika állapotú veteránra, nem voltam körültekintő eme vágyam megfogalamzásával. és lett egy marutim, mára már 30+ és jó egészségnek örvend..
Nem panaszkodom, de azért jobb lett volna ha a 300D öregszik rám...
Vicces emberekkel, történekkel találkozni.
Hogy miért veterán.. egyszerű, a 2k évektől, az autóipar ellenünk dolgozik, egyre több kütyü, amik pikk pakk elavulnak, egyre komplikáltabb működés, többféle hajtás lánc, sok sok hiba, sok sok drága alkatrész, a fogyasztói normáknak ellenszegülve, és csóróságunk jegyében "öreg szarokkal" járunk.
amiknek meg van a karakterük, árasztank egy hangulatot, mondhatni van egyéniségük, ami a modern járművekről egyre kevésbé mondható el.
Persze jó lenne adaptiv tempomat, meg 500LE... de a vele járó macera nem hiányzik..
Röviden ennyi..